Julbord

8 Pins0 Followers
Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Getost, färska fikon och valnötter är en fantastisk kombination. Lägg till smörstekt brysselkål smaksatt med apelsin och du får en underbar ljummen kålsallad. Ett måste på julbuffén.

Grönkålspaj med valnötter. Fyllning: 250 g grönkål, 3 st ägg, 3 st rödlökar, 2 dl riven ost, 2 dl vispgrädde, 1 dl mjölk, 1 dl valnötter, smör, 1 krm peppar, 1 tsk salt. Förgrädda det kylda pajskalet ca 10 minuter på 200. Grovhacka kålen o koka lätt. Pressa ur all vätska. Skiva löken. Fräs lök och grönkål i smör. Lägg grönkålsblandningen, osten och nötterna i pajskalet. Vispa ägg, grädde och mjölk. Krydda med salt och peppar. Häll äggstanningen över grönkålen. Grädda cirka 40 minuter.

Grönkålspaj med cheddar och valnötter Recept på grönkålspaj med cheddar och valnötter. Bästa receptet på grönkålspaj från Allt om Mat

Janssons frestelse med kapris och oliver. En snabblagad vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn.

Vegetarisk Janssons frestelse En snabblagad vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn

Janssons frestelse med kapris och oliver. En snabblagad vegetarisk Janssons frestelse där potatisen kokas i mjölk för att sedan gratineras i ugn.

Färska dadlar fyllda med getost – chèvre – är ett suveränt tilltugg till adventsminglet. Efter en snabb ugnsbakning så serveras de fyllda dadlarna ljumma med kallskuret som lufttorkad skinka eller chorizo.

Färska dadlar fyllda med getost – chèvre – är ett suveränt tilltugg till adventsminglet. Efter en snabb ugnsbakning så serveras de fyllda dadlarna ljumma med kallskuret som lufttorkad skinka eller chorizo.

Pinterest
Search