Förrätt

Perfekt mat att bjuda dina gäster på som förrätt. Alla recept kan du spara i SmakShare receptapp.
·
14 Pins
 15w
Perfekt tilltugg till välkomstbubbel på nyår ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Antal: 6 portioner Tid: Cirka 15 minuter ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ingredienser: 1 st gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 dl riven västerbottenost Vitpeppar ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Topping ½ st finhackad rödlök 80 g löjrom eller stenbitsrom ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gör så här: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lägg gelatinbladet i kallt vatten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Värm grädden och blanda i osten så den smälter. Smält gelatinbladet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Häll omgående försiktigt över gräddblandningen och rör runt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Häll över i små glas t ex snapsglas. Låt stå kallt i kylskåp. Hit kan du förbereda i god tid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hacka rödlök för att ha som topping. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Inför servering garnerar du toppen med rom och lök. Njut! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Du kan spara detta recept i SmakShare receptapp från mi Recipes, Glas, Tid, Till, Rom, Toppings
Västerbottenpannacotta i snapsglas!
Perfekt tilltugg till välkomstbubbel på nyår ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Antal: 6 portioner Tid: Cirka 15 minuter ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Ingredienser: 1 st gelatinblad 2 dl vispgrädde 2 dl riven västerbottenost Vitpeppar ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Topping ½ st finhackad rödlök 80 g löjrom eller stenbitsrom ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Gör så här: ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Lägg gelatinbladet i kallt vatten. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Värm grädden och blanda i osten så den smälter. Smält gelatinbladet i en kastrull och ta av kastrullen från plattan. Häll omgående försiktigt över gräddblandningen och rör runt. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Häll över i små glas t ex snapsglas. Låt stå kallt i kylskåp. Hit kan du förbereda i god tid. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Hacka rödlök för att ha som topping. ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Inför servering garnerar du toppen med rom och lök. Njut! ⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀ Du kan spara detta recept i SmakShare receptapp från mi
Enkel melonsnitt
Enkel melonsnitt
Lax, Lunch
Lax med romsås och potatismos
Gillar du ostbågar kommer du ÄLSKA denna förrätt 😍 Räkbakelse med ostbågar – genidrag!
Laxröra på knäckebröd – perfekt tilltugg och snittar 😍
Bästa tilltugget till bubbel 🥂
Fänkålsrösti med rom och smetana
Perfekt förrätt som känns lite extra tjusig. Antal: 4 portioner Ingredienser: 250 g fast potatis 1 st fänkål (à 200 g) 1 st ägg 1 dl riven parmesan 2 krm salt ½ krm svartpeppar 3 msk olivolja 1 st rödlök 1 dl smetana (eller crème fraiche) 80 g stenbitsrom Parmesanflarn
Västerbottenpannacotta liten
Västerbottenpannacotta liten
Västerbottenpannacotta liten
En klassiker som vi gör ofta till förrätt i vår familj, båda mina döttrar älskar denna. Antal: 4 portioner Tid: Cirka 30 minuter Ingredienser: 2 st advocado ½ st citron Örtsalt och peppar 1 burk cantadou vitlök & örter färskost 24 st ca skalade räkor Dill om du vill ha till garnering Advocado, Dill
Avokadobåt – barnens favorit 🥑
En klassiker som vi gör ofta till förrätt i vår familj, båda mina döttrar älskar denna. Antal: 4 portioner Tid: Cirka 30 minuter Ingredienser: 2 st advocado ½ st citron Örtsalt och peppar 1 burk cantadou vitlök & örter färskost 24 st ca skalade räkor Dill om du vill ha till garnering
Så här enkelt gör du dina egna blinier till bubblet
Perfekt förrätt som känns lite extra tjusig. Rice, Lite, Extra
Fänkålsrösti med rom och smetana
Perfekt förrätt som känns lite extra tjusig.
Perfekt förrätt – Avokadobåt med räkor!
Fänkålsrösti med rom och smetana till förrätt
Fänkålsrösti med rom och smetana till förrätt
En klassiker som vi gör ofta till förrätt i vår familj, båda mina döttrar älskar denna. Wasabi
Avokadobåt – barnens favorit 🥑
En klassiker som vi gör ofta till förrätt i vår familj, båda mina döttrar älskar denna.