Solskensbullar

10 Pins0 Följare
Sååååå grymt goda, härliga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten.

Sååååå grymt goda, härliga bullar fyllda med vaniljkräm i mitten.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.

8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 9–11 min eller tills de fått fin färg. Låt dem kallna på ett galler.

7. Strö över pärlsocker.

7. Strö över pärlsocker.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Gör en grop med pekfingret i mitten på bullarna . Fyll den med marsankräm. Låt dem jäsa i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

6. Pensla degen på bullarna med ägg (pensla inte på vaniljkrämen).

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

4. Blanda ihop marsankräm/vaniljkräm, ca 2 dl enligt förpackningen. Den ska inte vara för rinnig.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

3. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

2. Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.


Fler idéer
Pinterest
Sök