Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Snabba frallor20 st75 g jäst (1,5 pkt)50 g smör5 dl vatten1/2 msk salt1 msk socker12 dl vetemjöl special ( jag tog vanligt vetemjöl)Smula jästen i en degbunke. Smält smöret, häll i vattnet och värm tills det är 37 grader. Häll degvätskan över jästen och rör om tills den har lösts upp. Häll i socker och salt. Arbeta in mjölet, lite i taget, tills det blir en smidig deg. Knåda degen för hand i 5 minuter.Dela degen i 20 bitar. Rulla till bullar och lägg på bakpappersklädd plåt. Låt jäsa under…

Ca 20 st ca 100 g morötter, rivna 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 2 dl havregryn 75 g smör, rumsvarmt 2 tsk salt 1 ägg 12–14 dl vetemjöl

Saftiga frallor med nyttiga och goda morötter i degen.

Morötter i degen gör bröden extra saftiga och goda. Frallorna är goda till frukost eller till en sallad, soppa eller på en buffé. Även mina barn älskar dessa bröd. Frys in bröden som blir över och ta

Morotsfrallor (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Morotsfrallor | Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola | Bloglovin’

Morotsfrallor (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Saftigt och gott matbröd med fint rivna morötter i.

Morotsfrallorna blir oerhört saftiga av de rivna morötterna i degen.

Morotsfrallor | Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola | Bloglovin’

Morotsfrallor (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Pinterest
Search