pepparkaka bak julbak inspiration tips ide pyssel jul baka dekorera

I love love love baking gingerbread, I have a whole day dedicated to it. I use a paleo ginger bread base if i will eat them though.

Pariserbullar fyllda med vaniljkräm och toppade med smält smör och strösocker.

Buns filled with vanilla cream and topped with melted butter and sugar.

Busenkelt & GOTT julgodis. Precis som det ska vara! Missa inte att följa mig på instagram också för mer jultips: @jennysmatblogg Detta är ett julgodis som du faktiskt hinner med att göra , trots att du tror att du inte har tid. Smälter du chokladen i micron så tar det … Läs mer

Busenkelt & GOTT julgodis. Precis som det ska vara! Missa inte att följa mig på instagram också för mer jultips: @jennysmatblogg Detta är ett julgodis som du faktiskt hinner med att göra , trots att du tror att du inte har tid. Smälter du chokladen i micron så tar det … Läs mer

raspberry cake with  crispy edges, made with just a few ingredients with fresh raspberries. Lovely and quick!

japanese dessert recipe, pineapple dessert recipes, strawberry dessert recipes - raspberry cake with crispy edges, made with just a few ingredients with fresh raspberries. Lovely and quick!

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Bjud på vår lättlagade ljuvliga mjuka pepparkaka med len frosting och lingon! Foto Ulrika Ekblom.

Bjud på vår lättlagade ljuvliga mjuka pepparkaka med len frosting och lingon! Foto Ulrika Ekblom.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

Fisksoppa med fänkål, vitt vin och saffran

Här kommer en härligt söt och färgglad polkafudge. Är inte julgodis bara så roligt att experimentera fram! Det här behöver du till cirka 25 st: 1 dl vispgrädde 3 dl strösocker 100 gram saltat smör 150 gram vitchoklad krossade polkagrisar Gör så här:  Vänd ner grädde, socker, smör i en kastrull och låt … Läs mer

Här kommer en härligt söt och färgglad polkafudge. Är inte julgodis bara så roligt att experimentera fram! Det här behöver du till cirka 25 st: 1 dl vispgrädde 3 dl strösocker 100 gram saltat smör 150 gram vitchoklad krossade polkagrisar Gör så här: Vänd ner grädde, socker, smör i en kastrull och låt … Läs mer

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Häromdagen bakade jag ytterligare en magisk kaka. Alltså, att baka i långpanna är bara fööööör bra. Det blir mycket och sen är det så smidigt på något sätt. Det är en härlig cheesecakeaktig röra i mitten av kakan som är sååå god. Å så allt det chokladiga runt, jo men det är nästan för mycket. :

Pinterest
Search