NA

Cheesy Kale Stuffed Sweet Potatoes with Havarti and Garlic

VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Den är extra krämig med extra mycket ost! Underbart god. 6 portioner 400 spaghetti 2 st mozzarella Köttfärssåsen: 400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefr...

VÄRLDENS godaste pastagratäng som är en blandning mellan spaghetti och köttfärsås och lasagne. Den är extra krämig med extra mycket ost! Underbart god. 6 portioner 400 spaghetti 2 st mozzarella Köttfärssåsen: 400 g färs (kött eller veggofärs) 400 g krossad tomat 400 g passerad tomat 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 2 tsk torkad oregano 2 tsk torkad basilika 2 tsk paprikapulver 1-2 tsk dijonsenap (kan uteslutas) 1 msk soja 1 msk balsamvinäger eller socker Salt & peppar Olja till stekning Cremefr...

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & potatis varenda dag! Men man måste ju variera sig ;) I går gjorde jag biffar på fantastisk god högrevsfärs och till det en klassisk god gräddsås med lite sockerfri lingonsylt, stekt lök, vitkålssallad och kokt blomkål. Yum yum yum!

Jag älskar som ni vet husmanskost och skulle kunna äta kåldolmar, kålpudding, köttbullar & potatis varenda dag! Men man måste ju variera sig ;) I går gjorde jag biffar på fantastisk god högrevsfärs och till det en klassisk god gräddsås med lite sockerfri lingonsylt, stekt lök, vitkålssallad och kokt blomkål. Yum yum yum!

Den perfekta bjudpajen. Servera med en sallad med urkärnad, skivad gurka och fetaost. Peppra och ringla över olivolja.

Tacopaj

Den perfekta bjudpajen. Servera med en sallad med urkärnad, skivad gurka och fetaost. Peppra och ringla över olivolja.

Pinterest
Search