Matlagning

13 Pins0 Följare
Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.

Biffarna av blandfärs får mer smak med ett uns senap i. En gräddig sås av champinjoner, crème fraiche, soja och balsamvinäger ackompanjerar biffen. Servera det hela med ris och rivna morötter.

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Krämig vitkålsgratäng 1/2 vitkålshuvud 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 3 dl grädde 1 dl creme fraiche 1 tsk sambal olek Salt och peppar Riven ost Sätt ugnen på 200 grader. Strimla vitkål och lök och hacka vitlök. Fräs detta i rikligt med smör i en panna. När kålen mjuknat något häller du på grädde och creme fraicht samt kryddor (snåla inte med salt och peppar). Smaka av och låt puttra i ca 5-10 minuter. Häll över form toppa med riven ost. Gratinera i ca 20-25 minuter. (anjovis ist. för sambal)

Så jäkla gott!

Så jäkla gott!

Ojoj, det var många som skrek efter receptet när jag lade ut bilden på instagram i går! Kul! Detta var såååå gott och kommer bli en standard här hemma! Förstår inte varför jag inte gjort paj i långpanna förut!? Är ju perfekt till stora familjen eller vid bjudningar, bufféer etc. Man kan ju ha vad […]

Ojoj, det var många som skrek efter receptet när jag lade ut bilden på instagram i går! Kul! Detta var såååå gott och kommer bli en standard här hemma! Förstår inte varför jag inte gjort paj i långpanna förut!? Är ju perfekt till stora familjen eller vid bjudningar, bufféer etc. Man kan ju ha vad […]

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

När jag var liten åt vi den här maträtten nästan varenda helg, det var veckans "lyxmiddag" och hela familjen fullkomligt älskade det! Tyvärr...

Att göra egen picklad rödlök är busenkel. Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork. Det här behöver du 2 stora rödlökar 3 dl vatten 1 1/2 dl strösocker 1 dl ättikssprit 12 % Gör så här: Skär rödlöken tunt, Mät upp vatten, socker & ättika … Läs mer

Att göra egen picklad rödlök är busenkel. Och så himla gott både till tacos, grillade hamburgare eller pulled pork. Det här behöver du 2 stora rödlökar 3 dl vatten 1 1/2 dl strösocker 1 dl ättikssprit 12 % Gör så här: Skär rödlöken tunt, Mät upp vatten, socker & ättika … Läs mer

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den. Hur god som helst. Servera gärna bröd til...

Favorit i repris. Den här är grymt god, så har ni missat den får ni åter chansen att prova på den. Hur god som helst. Servera gärna bröd til...

Vitkålsgratäng med kyckling

Vitkålsgratäng med kyckling


Fler idéer
Pinterest
Sök