Bakverk och efterrätter

Recept på efterrätter från Sveriges Radios redaktioner. Pröva och njut!
22 Pins136 Följare
Det här receptet på underbara Dulce de leche-pannacottan med kanderade pecannötter bjöd Meny på 2013. "Lika heligt som sydamerikaner som lakrits för oss nordbor" och lika galet gott! Foto: Nicklas Skagerlind

Det här receptet på underbara Dulce de leche-pannacottan med kanderade pecannötter bjöd Meny på 2013. "Lika heligt som sydamerikaner som lakrits för oss nordbor" och lika galet gott! Foto: Nicklas Skagerlind

Radiokocken Ann Hansson i P4 Jämtland bjuder på recept en grym smulpaj med hallon, vit choklad och hemgjord vaniljsås! Foto: Maja Jerosimic/SR

Radiokocken Ann Hansson i P4 Jämtland bjuder på recept en grym smulpaj med hallon, vit choklad och hemgjord vaniljsås! Foto: Maja Jerosimic/SR

Mormor Jennys äppelkaka. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Mormor Jennys äppelkaka. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Kerstins kokta smulpaj. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Kerstins kokta smulpaj. Foto: Henrik Wallenius/P4 Gotland

Sodakultur (ingefärsstart) och Toves tonicsyrup. Foto: Nina Frogneborn/Meny i P1

Sodakultur (ingefärsstart) och Toves tonicsyrup. Foto: Nina Frogneborn/Meny i P1

Marmelad på röda vinbär (med smak av svartpeppar). Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

Marmelad på röda vinbär (med smak av svartpeppar). Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

Pumpakaka. I USA finns det färdig pumpapuré att köpa (kan användas i det här receptet) men det är enkelt att göra egen puré. Det tar bara lite lite längre tid. Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

Pumpakaka. I USA finns det färdig pumpapuré att köpa (kan användas i det här receptet) men det är enkelt att göra egen puré. Det tar bara lite lite längre tid. Foto: Malin Randeniye/P4 Sörmland

3 x kladdkaka! P4 Sjuhärads radiokock Ann Hansson bjuder på en klassisk variant, en på vit choklad med limesmak och en med mintchoklad. Foto: P4 Sjuhärad

3 x kladdkaka! P4 Sjuhärads radiokock Ann Hansson bjuder på en klassisk variant, en på vit choklad med limesmak och en med mintchoklad. Foto: P4 Sjuhärad

Efterrätten Eton mess. Foto: Fia Gulliksson/Meny i P1

Efterrätten Eton mess. Foto: Fia Gulliksson/Meny i P1

Bread & butter pudding, med äpple, hasselnötter och vanilj. Foto: Tomas Tengby/Meny i P1

Bread & butter pudding, med äpple, hasselnötter och vanilj. Foto: Tomas Tengby/Meny i P1


Fler idéer
Våren är här! P4 Kronobergs kock Pelle Berglund skapar vårstämning genom att göra hemlagad glass med strutar och kolasås. Klicka på bilden för att ta del av receptet!

Våren är här! P4 Kronobergs kock Pelle Berglund skapar vårstämning genom att göra hemlagad glass med strutar och kolasås. Klicka på bilden för att ta del av receptet!

Är du ute i skidbacken? Varför inte grilla mumsiga pinnbröd och vit chokladcreme med bär? Här hittar du radiokocken Jessica Goodwins recept!

Är du ute i skidbacken? Varför inte grilla mumsiga pinnbröd och vit chokladcreme med bär? Här hittar du radiokocken Jessica Goodwins recept!

Jämtländsk kesfil är som en tjockmjölk ungefär och den åts förr med grädde, kanel och socker, säger Camilla Landgren-Persson.

Jämtländsk kesfil är som en tjockmjölk ungefär och den åts förr med grädde, kanel och socker, säger Camilla Landgren-Persson.

Michelada! Ölcocktail á la Mia Gahne, gästkock i Meny i P1. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

Michelada! Ölcocktail á la Mia Gahne, gästkock i Meny i P1. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

En riktigt läcker och saftig tarte tartin. Foto: Anja Thorkelsson/Sveriges Radio

En riktigt läcker och saftig tarte tartin. Foto: Anja Thorkelsson/Sveriges Radio

Baklava! Foto: Anja Thorkelsson/Sveriges Radio

Baklava! Foto: Anja Thorkelsson/Sveriges Radio

Mormors äppelsmulpaj. Använd gärna svenska äpplen, och gärna olika sorter för olika smaker och konsistenser i pajen.

Mormors äppelsmulpaj. Använd gärna svenska äpplen, och gärna olika sorter för olika smaker och konsistenser i pajen.

Chokladfondant. Foto: Fia Gulliksson.

Chokladfondant. Foto: Fia Gulliksson.

Petit choux! Funkar som både förrätt och dessert. Foto: Caroline Aronsson/P4 Sjuhärad.

Petit choux! Funkar som både förrätt och dessert. Foto: Caroline Aronsson/P4 Sjuhärad.

Green kitchen stories är bloggen som blev en succé och som sedan blev en kokbok. David Frenkiel och Luise Vindahl gästade Meny i P1 och bjöd bland annat på chokladkaka med rödbetor.  Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

Green kitchen stories är bloggen som blev en succé och som sedan blev en kokbok. David Frenkiel och Luise Vindahl gästade Meny i P1 och bjöd bland annat på chokladkaka med rödbetor. Foto: Tomas Tengby/Sveriges Radio

Pinterest
Sök