[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

[ Gräddkola med flingsalt ] 50 g smör / 3 dl strösocker (270 g) / 3 dl vispgrädde (300 g) / 1½ dl ljus sirap (210 g) / ½ tsk vaniljpulver / flingsalt | Blanda allt i tjockbottnad kastrull. Koka upp, koka på medelvärme till 125°, el kulprov. Rör om lite då och då för att fördela värmen. Klä form ca 15×20 cm. Häll upp kolan i formen, strö över flingsalt. Låt svalna i rumstemperatur. Skär i bitar. Förvara i rumstemperatur i lufttät burk.

Smarriga havrebollar helt utan strösocker och smör. I stället innehåller de mosad banan vilket ger en söt, god smak! Ett perfekt alternativ när man vill dra ner på socker och fett. Bananerna ska vara

Nyttiga bananchokladbollar (Tidningen Hembakat » Lindas Bakskola)

Detta är den godaste chokladkolan jag kokat. Denna tycker att ni ska ta er tid att prova. Lätt som en plätt också, och ingredienser som man oftast har hemma. Och använd gärna en termometer, de finns att köpa i nästan alla matvarubutiker. Det är så mycket smidigare än att förlita sig … Läs mer

Detta är den godaste chokladkolan jag kokat. Denna tycker att ni ska ta er tid att prova. Lätt som en plätt också, och ingredienser som man oftast har hemma. Och använd gärna en termometer, de finns att köpa i nästan alla matvarubutiker. Det är så mycket smidigare än att förlita sig … Läs mer

Klassisk julkola med grädde, mums!

Klassisk julkola med grädde, mums!

En vanlig julkola med pepparkakskrydda i, använd gärna egengjord, mycket godare än dom man köper på påse i affären.

Pepparkakskola - helt juligt god - i Köket med Anders

Pinterest
Search