Treveckorssallad är en klassiker som är en favorit hos stora som små. Underbart god och den blir desto godare ju längre den får stå och gotta sig i kylen. Salladen har lång hållbarhet och ska hålla upp till tre veckor, men den är så god att den brukar gå åt i ett nafs hemma hos oss! Ca 10 portioner 1 kg vitkål 800 g morötter En halv purjolök eller en rödlök 1 röd paprika 1 grön paprika Dressing: 1,5 dl vinäger (tex vit vinäger eller äppelcidervinäger) 0,5 dl socker (du kan minska mängden om…
Oj oj oj inte ens en köttbittt skulle slå det här. En vegetartisk rätt som slår alla vegetariska rätter vi har ätit innan. Vi serverade dessa biffar med en chilivinegrette, semitorkade tomater och…
Krispig potatis med ost som är god att servera som tillbehör vid maten. Enkel att laga och mycket uppskattat av alla kring matbordet. 4 portioner krispig potatis med ost 6 st potatis, fast sort 3 dl riven ost 1 tsk vitlökspulver 1 msk salladskrydda eller örtsalt 0,5 tsk svartpeppar Olivolja Serveringsförslag: Saftig kycklingfilé- recept HÄR! Gör såhär: Tvätta potatisarna noga och behåll skalet på. Skär i ca 5 mm tjocka skivor. Lägg i en form med bakplåtspapper, krydda, strö på ost och ringla…
Rostade kikärtor
Utsökta grekiska zucchinibiffar med fetaost. De känns nästan somriga. Kolokithokeftedes serveras gärna som en aptitretare på plockbuffén men hemma hos oss äter vi dem som en helmåltid med tzatsiki, sallad och bröd. Ljuvliga! De påminner väldigt mycket om libanesiska ejjeh. För bäst konsistens på biffarna rekommenderar jag att du använder späda zucchini. 6 portioner 1 kg fasta zucchini (läs tips nedan) 200 g fetaost 2 salladslökar 1 lök (gul eller röd funkar) 1 dl finhackad dill eller mynta…