Goda nyheter med UNICEF

Bara på ett år hinner UNICEF göra massor. Bebisar vaccineras mot dödliga sjukdomar. Allt fler flickor får möjlighet att gå i skolan. Barnsoldater befrias. Familjer återförenas efter katastrofer. På den här sidan publicerar vi exempel på vad vi lyckats åstadkomma tack vare alla människor som bidrar med pengar och engagemang. Läs och bli glad!
7 Pins251 Followers
27 januari, 2013: Bästa lagen i hela Afrika  Den 1 mars trädde en ny lag i kraft i Liberia. Lagen är anpassad efter barnkonventionen och är den mest omfattande lagstiftningen kring barns rättigheter i hela Afrika. Ett stort steg framåt i kampen för att skapa en trygg uppväxt för alla barn.

En vecka med goda nyheter – Bästa lagen i hela Afrika

21 jan 2013: Hannan fick behandling i tid  Bara på en vecka har Hannan, 6 månader, ökat från 3,5 till 3,9 kg och med fortsatt behandling kan hon bli helt frisk. Lilla Hannan i Etiopien är ett av alla de små barn i landet som har fått närmare till sjukvård. I 15 000 byar som ligger långt från sjukhus eller vårdmottagning har vi hjälpt till att starta små enkla hälsomottagningar. Vi levererar medicin och utrustning och utbildar kvinnor från trakten i grundläggande sjuk- och hälsovård.

21 jan 2013: Hannan fick behandling i tid Bara på en vecka har Hannan, 6 månader, ökat från 3,5 till 3,9 kg och med fortsatt behandling kan hon bli helt frisk. Lilla Hannan i Etiopien är ett av alla de små barn i landet som har fått närmare till sjukvård. I 15 000 byar som ligger långt från sjukhus eller vårdmottagning har vi hjälpt till att starta små enkla hälsomottagningar. Vi levererar medicin och utrustning och utbildar kvinnor från trakten i grundläggande sjuk- och hälsovård.

23 jan 2013: Borrade brunnar stoppar kolera  I länder som har stor brist på rent vatten, fortsätter vi tålmodigt att förbättra vattensystemen. I de fattiga områdena kring Tchads huvudstad N’Djamena borrade vi till exempel förra året sju stycken 60 meter djupa brunnar för att familjer och barn ska få rent dricksvatten istället för att köpa opålitligt och dyrt vatten av försäljare på marknaden.

23 jan 2013: Borrade brunnar stoppar kolera I länder som har stor brist på rent vatten, fortsätter vi tålmodigt att förbättra vattensystemen. I de fattiga områdena kring Tchads huvudstad N’Djamena borrade vi till exempel förra året sju stycken 60 meter djupa brunnar för att familjer och barn ska få rent dricksvatten istället för att köpa opålitligt och dyrt vatten av försäljare på marknaden.

25 jan 2013: Barnvänligare förskola ger fler elever  För att få in fler barn i förskolan kämpar vi för att förändra skolmiljö och undervisning. Förskola nummer 11 i staden Bukhara i Uzbekistan är ett lysande exempel på hur UNICEFs koncept ”Child-friendly-schools” kan utveckla ett samhälle. Här finns nu så många bra aktiviteter att alla vill skicka sina barn till förskolan.

25 jan 2013: Barnvänligare förskola ger fler elever För att få in fler barn i förskolan kämpar vi för att förändra skolmiljö och undervisning. Förskola nummer 11 i staden Bukhara i Uzbekistan är ett lysande exempel på hur UNICEFs koncept ”Child-friendly-schools” kan utveckla ett samhälle. Här finns nu så många bra aktiviteter att alla vill skicka sina barn till förskolan.

22 jan 2013: Dagcenter istället för institution  Barn och ungdomar med funktionsnedsättning ska inte isoleras på institution. UNICEF kämpar för att de ska integreras i samhället – och makthavare lyssnar på oss.    I Georgien har regeringen bestämt sig för att stänga institutionerna och se till att barnen får växa upp i en trygg familjemiljö – helst tillsammans med sina biologiska familjer.

22 jan 2013: Dagcenter istället för institution Barn och ungdomar med funktionsnedsättning ska inte isoleras på institution. UNICEF kämpar för att de ska integreras i samhället – och makthavare lyssnar på oss. I Georgien har regeringen bestämt sig för att stänga institutionerna och se till att barnen får växa upp i en trygg familjemiljö – helst tillsammans med sina biologiska familjer.

24 jan 2013: Alla barnsoldater befrias i Södra Sudan  Efter tålmodiga påtryckningar från FN och UNICEF med flera, har nu South Sudan People’s Liberation Army (SPLA) skrivit under ett avtal i vilket de lovar att släppa alla de 1 500 barn som finns i trupperna.

24 jan 2013: Alla barnsoldater befrias i Södra Sudan Efter tålmodiga påtryckningar från FN och UNICEF med flera, har nu South Sudan People’s Liberation Army (SPLA) skrivit under ett avtal i vilket de lovar att släppa alla de 1 500 barn som finns i trupperna.

26 jan 2013: Datakiosker sprider viktig kunskap  Vi kom på ett nytt sätt att nå ut med viktig livskunskap till ungdomar i fattiga och isolerade områden på landsbygden i Uganda. Solenergidrivna datakiosker tillverkas lokalt av gamla oljefat av plåt och förses med en inbyggd lågenergi-laptop, hållbart vattensäkert tangentbord och solpanel.

A digital drum for the Kosovo innovaiton lab

Pinterest
Search