Psykologi

I denna kategori hittar du artiklar med anknytning till vår mentala värld, såsom dess förmågor och processer. Den innehåller information om hur våra tankar, känslor och sinnesuttryck gör oss till de vi är samt styr vårt lärande.
901 Pins14 Followers
7 typer av emotionella vampyrer som suger livet ur dig  Det finns typer av emotionella vampyrer som inte suger vårt blod, utan vår energi, vår själ. De förföljer oss och skapar dysfunktionella miljöer.

7 typer av emotionella vampyrer som suger livet ur dig

7 typer av emotionella vampyrer som suger livet ur dig Det finns typer av emotionella vampyrer som inte suger vårt blod, utan vår energi, vår själ. De förföljer oss och skapar dysfunktionella miljöer.

Rikt barn-syndrom: är ditt barn drabbat?  Ifall man måste lämna barnen ensamma kan de uppleva ett vakuum som ibland kompenseras på fel sätt, vilket ger upphov till rikt barn-syndrom.

Rikt barn-syndrom: är ditt barn drabbat?

Rikt barn-syndrom: är ditt barn drabbat? Ifall man måste lämna barnen ensamma kan de uppleva ett vakuum som ibland kompenseras på fel sätt, vilket ger upphov till rikt barn-syndrom.

Sammankopplingens psykologi: skapa band från hjärtat  Sammankopplingens psykologi säger att det inte är samma sak att komma överens med människor som att "sammankoppla" med dem.

Sammankopplingens psykologi: skapa band från hjärtat

Sammankopplingens psykologi: skapa band från hjärtat Sammankopplingens psykologi säger att det inte är samma sak att komma överens med människor som att "sammankoppla" med dem.

Användningar och effekter av diazepam Diazepam, kanske mer känt som Valium, är ett läkemedel som tillhör familjen anxiolytika och lugnande medel. Man bör dock vara försiktig med detta preparat.

Användningar och effekter av diazepam

Användningar och effekter av diazepam Diazepam, kanske mer känt som Valium, är ett läkemedel som tillhör familjen anxiolytika och lugnande medel. Man bör dock vara försiktig med detta preparat.

Passivt våld verkar ytligt men ger djupa sår  Passivt våld verkar ytligt och kan ibland verka paradoxalt. Våld får oss att tänka på något "aktivt", så det borde vara två idéer som inte är kompatibla.

Passivt våld verkar ytligt men ger djupa sår

Passivt våld verkar ytligt men ger djupa sår Passivt våld verkar ytligt och kan ibland verka paradoxalt. Våld får oss att tänka på något "aktivt", så det borde vara två idéer som inte är kompatibla.

Skrik skadar barnets hjärna på alarmerande sätt  Utbildning har inte något att göra med att man ska trycka på barnet kunskap, och det har inte heller att göra med skrik, eftersom det skadar barnets hjärna.

Skrik skadar barnets hjärna på alarmerande sätt

Skrik skadar barnets hjärna på alarmerande sätt Utbildning har inte något att göra med att man ska trycka på barnet kunskap, och det har inte heller att göra med skrik, eftersom det skadar barnets hjärna.

Generationsöverskridande trauma – vad är det?  Ett generationsöverskridande trauma ligger djupt rotat. Vi talar om epigenetik, där miljömässig påverkan kan förändra hur vissa gener påverkar oss.

Generationsöverskridande trauma – vad är det?

Generationsöverskridande trauma – vad är det? Ett generationsöverskridande trauma ligger djupt rotat. Vi talar om epigenetik, där miljömässig påverkan kan förändra hur vissa gener påverkar oss.

Svåra perioder kan faktiskt vara läkande Vi kan dra nytta av svåra perioder och använda dem för att lära oss att acceptera en situation och se den med nya ögon, för att läka och få ny styrka.

Svåra perioder kan faktiskt vara läkande

Svåra perioder kan faktiskt vara läkande Vi kan dra nytta av svåra perioder och använda dem för att lära oss att acceptera en situation och se den med nya ögon, för att läka och få ny styrka.

Klocktestet: en metod för att upptäcka Alzheimers tidigt  Klocktestet är ett enkelt diagnostiskt test som kan användas för att upptäcka Alzheimers tidigt och underlätta behandlingen.

Klocktestet: en metod för att upptäcka Alzheimers tidigt

Klocktestet: en metod för att upptäcka Alzheimers tidigt Klocktestet är ett enkelt diagnostiskt test som kan användas för att upptäcka Alzheimers tidigt och underlätta behandlingen.

Den värdefulla konsten att uppfatta från hjärtat  Att uppfatta handlar inte bara om att höra, se och lyssna. Att uppfatta från hjärtat går längre än så. Det handlar om att känna och veta hur man lyssnar.

Den värdefulla konsten att uppfatta från hjärtat

Den värdefulla konsten att uppfatta från hjärtat Att uppfatta handlar inte bara om att höra, se och lyssna. Att uppfatta från hjärtat går längre än så. Det handlar om att känna och veta hur man lyssnar.

Det osynliga tecknet som alla barn bär med sig  Det är viktigt att man skyddar barnens drömmar, deras tankar om sig själva och det osynliga tecknet de bär med sig under livet.

Det osynliga tecknet som alla barn bär med sig

Det osynliga tecknet som alla barn bär med sig Det är viktigt att man skyddar barnens drömmar, deras tankar om sig själva och det osynliga tecknet de bär med sig under livet.

Frances Farmer, skådespelerskan som blev lobotomerad  Frances Farmer var en annan typ av kvinna. Kanske för modig för 40-talet då allt som det krävdes av en skådespelerska vara att vara vacker och lyda.

Frances Farmer, skådespelerskan som blev lobotomerad

Frances Farmer, skådespelerskan som blev lobotomerad Frances Farmer var en annan typ av kvinna. Kanske för modig för 40-talet då allt som det krävdes av en skådespelerska vara att vara vacker och lyda.

Undvikande personlighetsstörning: social isolering  Undvikande personlighetsstörning drabbar 3% av befolkningen. Den beskriver känsliga, försiktiga personer som har levt sina liv inuti ensamma skal.

Undvikande personlighetsstörning: social isolering

Undvikande personlighetsstörning: social isolering Undvikande personlighetsstörning drabbar 3% av befolkningen. Den beskriver känsliga, försiktiga personer som har levt sina liv inuti ensamma skal.

5 naturliga huskurer för depression  Se till att spendera mer tid i solen, då solljus är en av de naturliga huskurer för depression som vi bör dra nytta av om vi drabbats av detta problem.

5 naturliga huskurer för depression

5 naturliga huskurer för depression Se till att spendera mer tid i solen, då solljus är en av de naturliga huskurer för depression som vi bör dra nytta av om vi drabbats av detta problem.

Histrionisk personlighetsstörning: förförisk & inflytelserik  En person med en histrionisk personlighetsstörning har tendenser som inkluderar förföriskt beteende, drama och emotionell instabilitet.

Histrionisk personlighetsstörning: förförisk & inflytelserik

Histrionisk personlighetsstörning: förförisk & inflytelserik En person med en histrionisk personlighetsstörning har tendenser som inkluderar förföriskt beteende, drama och emotionell instabilitet.

Lämnad i hörnet: det glömda barnet  Det glömda barnet. Barnet som inte blev älskat av sina föräldrar. Barnet som växte upp i ett hörn. Han kommer vara fast där under en lång tid.

Lämnad i hörnet: det glömda barnet

Lämnad i hörnet: det glömda barnet Det glömda barnet. Barnet som inte blev älskat av sina föräldrar. Barnet som växte upp i ett hörn. Han kommer vara fast där under en lång tid.

Pinterest
Search