Psykologi

I denna kategori hittar du artiklar med anknytning till vår mentala värld, såsom dess förmågor och processer. Den innehåller information om hur våra tankar, känslor och sinnesuttryck gör oss till de vi är samt styr vårt lärande.
481 Pins0 Följare
Hur sömnbrist påverkar hjärnan.  #Sömnbrist kan vara #fasansfullt, men vad är det #egentligen som #händer med sinnet och #hjärnan när man inte får #tillräckligt med sömn?

Hur sömnbrist påverkar hjärnan. #Sömnbrist kan vara #fasansfullt, men vad är det #egentligen som #händer med sinnet och #hjärnan när man inte får #tillräckligt med sömn?

Våra minst kända mentalsjukdomar.  #Enligt #Världshälsoorganisationen lider 10% av #människorna under 2000-talet av #någon typ av #mentalsjukdom.

Våra minst kända mentalsjukdomar. #Enligt #Världshälsoorganisationen lider 10% av #människorna under 2000-talet av #någon typ av #mentalsjukdom.

Själviskhet kontra självvårdv.  Att säga till en #person att du inte längre #klarar av att umgås med denne, att du #behöver #distans, att du vissa dagar vill njuta av #egentid eller att du måste #prioritera andra delar av ditt liv…

Själviskhet kontra självvårdv. Att säga till en #person att du inte längre #klarar av att umgås med denne, att du #behöver #distans, att du vissa dagar vill njuta av #egentid eller att du måste #prioritera andra delar av ditt liv…

Gör dessa ändringar för ett lyckligare liv.  Oavsett vilka #individuella mål en person har kan vi alla #implementera en serie #förändringar som tar oss #närmre våra mål och, #framförallt, #hjälper oss att uppnå ett mer #tillfredsställande och #lyckligare liv.

Gör dessa ändringar för ett lyckligare liv. Oavsett vilka #individuella mål en person har kan vi alla #implementera en serie #förändringar som tar oss #närmre våra mål och, #framförallt, #hjälper oss att uppnå ett mer #tillfredsställande och #lyckligare liv.

Att se med hjärtat.  – Gå och titta på #rosorna; Du #förstår nu att din är unik i #världen. Du kommer #komma tillbaka för att säga farväl till mig, och jag kommer berätta en #hemlighet.

Att se med hjärtat. – Gå och titta på #rosorna; Du #förstår nu att din är unik i #världen. Du kommer #komma tillbaka för att säga farväl till mig, och jag kommer berätta en #hemlighet.

8 personlighetstyper och deras sätt att kommunicera.  Det är både #intressant och #fördelaktigt att veta hur man #hanterar giftiga #kommunikatörer som endast vill #gräla eller som tror att de #alltid har rätt.

8 personlighetstyper och deras sätt att kommunicera. Det är både #intressant och #fördelaktigt att veta hur man #hanterar giftiga #kommunikatörer som endast vill #gräla eller som tror att de #alltid har rätt.

9 hemligheter till att bli mer optimistisk.  ”#Selektivt minne för att komma ihåg den goda, #logiska #godheten att inte #förstöra nuet, och trotsig #optimism för att #konfrontera #framtiden.”

9 hemligheter till att bli mer optimistisk. ”#Selektivt minne för att komma ihåg den goda, #logiska #godheten att inte #förstöra nuet, och trotsig #optimism för att #konfrontera #framtiden.”

6 steg som hjälper dig att lösa konflikter.  Men oroa dig inte; det #finns #strategier för att hantera dessa #situationer som kan #hjälpa dig att #undvika att hamna ur #balans på grund av #jobbiga #personer.

6 steg som hjälper dig att lösa konflikter. Men oroa dig inte; det #finns #strategier för att hantera dessa #situationer som kan #hjälpa dig att #undvika att hamna ur #balans på grund av #jobbiga #personer.

Klaga mindre, lev mer.  När hårda tider råder kan det vara #nyttigt att #ventilera tankar och #känslor med nära vänner och #familjemedlemmar. Men ibland verkar det som att vår #favorithobby är att #klaga.

Klaga mindre, lev mer. När hårda tider råder kan det vara #nyttigt att #ventilera tankar och #känslor med nära vänner och #familjemedlemmar. Men ibland verkar det som att vår #favorithobby är att #klaga.

Bli av med tankar som håller dig tillbaka.  Har du #någonsin velat ha #något men satt #begränsningar på dig #själv så att du inte #kunnat #uppnå det?

Bli av med tankar som håller dig tillbaka. Har du #någonsin velat ha #något men satt #begränsningar på dig #själv så att du inte #kunnat #uppnå det?

Pinterest
Sök