Pinterest
Loading...
Psykologi
917 Pins
· 34 Followers
I denna kategori hittar du artiklar med anknytning till vår mentala värld, såsom dess förmågor och processer. Den innehåller information om hur våra tankar, känslor och sinnesuttryck gör oss till de vi är samt styr vårt lärande.
  7 citat om självkänsla som hjälper en att värdera sig själv  Att värdera sig själv är en uppgift som många av oss måste jobba med. Att lära sig att identifiera allt det bra vi har, vilka våra styrkor är och vad våra färdigheter vi bemästrat är viktigt för att ha ett uppfyllande liv.

  7 citat om självkänsla som hjälper en att värdera sig själv

  7 citat om självkänsla som hjälper en att värdera sig själv Att värdera sig själv är en uppgift som många av oss måste jobba med. Att lära sig att identifiera allt det bra vi har, vilka våra styrkor är och vad våra färdigheter vi bemästrat är viktigt för att ha ett uppfyllande liv.

  Hur kan vi lära oss att acceptera döden?  Det kan verka konstigt hur svårt det är för oss att acceptera döden – livets äldsta faktum. Det är trots allt en oundviklig sanning att vi alla kommer att dö. Ingen undflyr detta öde, men trots det spenderar vi en bra del av våra liv med att försöka ignorera eller undvika det.

  Hur kan vi lära oss att acceptera döden?

  Hur kan vi lära oss att acceptera döden? Det kan verka konstigt hur svårt det är för oss att acceptera döden – livets äldsta faktum. Det är trots allt en oundviklig sanning att vi alla kommer att dö. Ingen undflyr detta öde, men trots det spenderar vi en bra del av våra liv med att försöka ignorera eller undvika det.

  Familjens inflytande på vår självkänsla Skapandet av vår självkänsla drivs (delvis) av den familjedynamik som vi har blivit utbildade inom. Det är ett arv som lämnar sitt inflytande på vår självkänsla och som ibland är svårt att läka.

  Familjens inflytande på vår självkänsla

  Familjens inflytande på vår självkänsla Skapandet av vår självkänsla drivs (delvis) av den familjedynamik som vi har blivit utbildade inom. Det är ett arv som lämnar sitt inflytande på vår självkänsla och som ibland är svårt att läka.

  Buddhistisk psykologi: hantera smärtsamma känslor  Smärtsamma känslor är en del av livet. Vi har en tendens att stänga oss själva inombords, utan att veta vad vi ska göra eller reagera. Detta är ett område där buddhistisk psykologi kan vara till stor hjälp.

  Buddhistisk psykologi: hantera smärtsamma känslor

  Buddhistisk psykologi: hantera smärtsamma känslor Smärtsamma känslor är en del av livet. Vi har en tendens att stänga oss själva inombords, utan att veta vad vi ska göra eller reagera. Detta är ett område där buddhistisk psykologi kan vara till stor hjälp.

  Ho’oponopono: hur man tar emotionellt ansvar  Ho’oponopono är ett uråldrig koncept för en modern värld. Det är en konst från Hawaii för att lösa problem genom att ta emotionellt ansvar och vara uppmärksam på problemens emotionella konsekvenser – konsekvenser vi ofta inte tänker på.

  Ho’oponopono: hur man tar emotionellt ansvar

  Ho’oponopono: hur man tar emotionellt ansvar Ho’oponopono är ett uråldrig koncept för en modern värld. Det är en konst från Hawaii för att lösa problem genom att ta emotionellt ansvar och vara uppmärksam på problemens emotionella konsekvenser – konsekvenser vi ofta inte tänker på.

  Speglingsteorin: sår som hjälper eller stjälper relationen  När du bondat med någon börjar du efter ett tag se delar av deras personlighet som du inte gillar. Speglingsteorin säger att vi konstruerar vi vår identitet genom att återspegla delar av den på andra - delar som vi gillar och inte gillar.

  Speglingsteorin: sår som hjälper eller stjälper relationen

  Speglingsteorin: sår som hjälper eller stjälper relationen När du bondat med någon börjar du efter ett tag se delar av deras personlighet som du inte gillar. Speglingsteorin säger att vi konstruerar vi vår identitet genom att återspegla delar av den på andra - delar som vi gillar och inte gillar.

  Vad är agorafobi? Symptom och behandling  Agorafobi är en psykologisk åkomma som är nära kopplad till ångest. Agorafobi kan existera utan tidigare ångeståkommor. Dessa två psykopatologier går dock ofta hand i hand.

  Vad är agorafobi? Symptom och behandling

  Vad är agorafobi? Symptom och behandling Agorafobi är en psykologisk åkomma som är nära kopplad till ångest. Agorafobi kan existera utan tidigare ångeståkommor. Dessa två psykopatologier går dock ofta hand i hand.

  Emotionellt stöd i barndomen hjälper hjärnutvecklingen  Studier visar att emotionellt stöd i barndomen, speciellt under barnets första år, är väldigt viktigt. Det påverkar barnets känslor såväl som dess hjärnutveckling.

  Emotionellt stöd i barndomen hjälper hjärnutvecklingen

  Emotionellt stöd i barndomen hjälper hjärnutvecklingen Studier visar att emotionellt stöd i barndomen, speciellt under barnets första år, är väldigt viktigt. Det påverkar barnets känslor såväl som dess hjärnutveckling.

  Ibland är "jag tror på dig" större än "jag älskar dig"  Ibland är "jag tror på dig och litar på dig" är mer än ett "jag älskar dig". Vid dagens slut är kärlek inget annat än en etikett när den inte ackompanjeras av meningsfulla handlingar som validerar den.

  Ibland är "jag tror på dig" större än "jag älskar dig"

  Ibland är "jag tror på dig" större än "jag älskar dig" Ibland är "jag tror på dig och litar på dig" är mer än ett "jag älskar dig". Vid dagens slut är kärlek inget annat än en etikett när den inte ackompanjeras av meningsfulla handlingar som validerar den.

  6 drag hos personer som är beroende av negativitet  Alla känner vi nog någon som tenderar att se allting ur en negativ synvinkel. Du vet inte varför, men varför gång du är nära personen märker du hur ditt humör förändras. Detta sker eftersom du stött på en person som är beroende av negativitet.

  6 drag hos personer som är beroende av negativitet

  6 drag hos personer som är beroende av negativitet Alla känner vi nog någon som tenderar att se allting ur en negativ synvinkel. Du vet inte varför, men varför gång du är nära personen märker du hur ditt humör förändras. Detta sker eftersom du stött på en person som är beroende av negativitet.

  Den där rösten i ditt huvud... är ditt ego  Den där rösten i ditt huvud som vägleder dig och svarar när du frågar vem du är... kallas för ditt ego. Men vet du verkligen vad det är?

  Den där rösten i ditt huvud... är ditt ego

  Den där rösten i ditt huvud... är ditt ego Den där rösten i ditt huvud som vägleder dig och svarar när du frågar vem du är... kallas för ditt ego. Men vet du verkligen vad det är?

  Astrologi inom psykoanalys – Carl Jungs tankar  Carl Jung var den som förde in astrologi i psykoanalys. Denna schweiziske psykoanalytiker, lärjunge till Freud, hanterade ämnen som många ansåg stå närmre magi än vetenskap.

  Astrologi inom psykoanalys – Carl Jungs tankar

  Astrologi inom psykoanalys – Carl Jungs tankar Carl Jung var den som förde in astrologi i psykoanalys. Denna schweiziske psykoanalytiker, lärjunge till Freud, hanterade ämnen som många ansåg stå närmre magi än vetenskap.

  Tre saker jag inte längre gör när jag får ångest  När jag får ångest säger folk ofta "lugna ned dig, slappna av, du kommer må bättre ska du se." I några minuter lyckas man, men kort därpå dyker denna läskiga fiende upp igen för att ta luften från ens lungor.

  Tre saker jag inte längre gör när jag får ångest

  Tre saker jag inte längre gör när jag får ångest När jag får ångest säger folk ofta "lugna ned dig, slappna av, du kommer må bättre ska du se." I några minuter lyckas man, men kort därpå dyker denna läskiga fiende upp igen för att ta luften från ens lungor.

  Neurobiologin hos motståndskraft – en viktig förmåga  Neurobiologin hos motståndskraft är ett forskningsområde som ur en biologisk synvinkel förklarar en av de mest fascinerande processerna hos människan.

  Neurobiologin hos motståndskraft – en viktig förmåga

  Neurobiologin hos motståndskraft – en viktig förmåga Neurobiologin hos motståndskraft är ett forskningsområde som ur en biologisk synvinkel förklarar en av de mest fascinerande processerna hos människan.

  Ingen vinner på destruktiv kritik – glöm aldrig det  Den mest förnuftiga saken du kan göra är att bibehålla ditt avstånd när andra försöker kritisera dig, för ingen vinner på destruktiv kritik.

  Ingen vinner på destruktiv kritik – glöm aldrig det

  Ingen vinner på destruktiv kritik – glöm aldrig det Den mest förnuftiga saken du kan göra är att bibehålla ditt avstånd när andra försöker kritisera dig, för ingen vinner på destruktiv kritik.

  Pinterest
  Search
  Explore more ideas with a Pinterest account

  Access our best ideas with a free account

  Sign up to see more

  OR

  By continuing, you agree to Pinterest's Terms of Service, Privacy Policy
  Already a member?
  Log in
  Discover a world of ideas with Pinterest