7 utsökta chardonnay till fisk och skaldjur

Chardonnay är den mest odlade gröna druvan i världen. Många berömda viner i Bourgogne och Champagne i Frankrike görs på chardonnay, som ger uppskattade viner även i USA, Australien och många andra områden. Det är riktigt att det finns mängder av sämre chardonnayviner, och har man druckit för mycket av det, så är det lätt att förstå de som inte tycker om chardonnay. Men när druvan behandlas rätt, så är chardonnay fantastiskt!
8 Pins23 Följare
Charmerande och medelfyllig smak av citrusfrukter och klingande ren syra. Stråk av krispiga äpplen, lime och örter. Servera gärna som välkomstdrink eller till laxsnittar.

Chablis Le Finage La Chablisienne

Torr, fruktig, balanserad med fatkaraktär och inslag av gula äpplen, nötter, tropisk frukt och citrus. Gott till exempelvis stekt gös med brynt smör och svamp.

Chateau Ste Michelle Chardonnay

En elegant och något stram chardonnay från Australien. Frisk doft med citrus och mineral toner. Gott till smakrika fiskrätter.

Dusk til Dawn Chardonnay

Torr, mycket fruktig, nyanserad smak med rostad fatkaraktär, inslag av mango, melon, ananas, smör och apelsin. Fint till laxburgare med parmesandressing eller andra smakrika rätter av fisk.

Saint Clair Vicar’s Choice Barrel Fermented Chardonnay

Smakrikt med drag av mogna äpplen och lätt krydda. Passar till medelkraftiga fisk- och skaldjursrätter. Gärna stekta eller grillade med gräddiga vinsåser eller smörsåser för att spegla vinets smörighet.

Torres Gran Viña Sol Chardonnay

Smakrikt med drag av av ananas, vanilj och lätt krydda. Gott till stekta eller grillade rätter på fisk. Varför inte en halstrad abborrre med ört och citrussmör.

Las Moras Reserva Chardonnay

Ungt och friskt med generös fruktighet med pigga citrustoner. Gott till ugnsbakad lax med mild citronsås eller sallader och pasta med skaldjur.

Viña Maipo Chardonnay


Fler idéer
Privat

Privat

4 getingar Leva & Bo, 6700, 119 kr, "Generöst m toner av päron, melon & örter. Frisk ung fruktsyra" Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gula äpplen, päron och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur el t ex till friterade bläckfiskringar

4 getingar Leva & Bo, 6700, 119 kr, "Generöst m toner av päron, melon & örter. Frisk ung fruktsyra" Torr, mycket frisk, fruktig smak med inslag av gula äpplen, päron och citron. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur el t ex till friterade bläckfiskringar

4 getingar Mitt Kök, Prisvärt Allt om Mat.  Spanien Cava Blanc de Noirs, 7610, 99 kr. Ekologiskt. Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

4 getingar Mitt Kök, Prisvärt Allt om Mat. Spanien Cava Blanc de Noirs, 7610, 99 kr. Ekologiskt. Torr, fruktig, nyanserad smak med inslag av röda äpplen, kex, nougat, apelsin och örter. Serveras vid 8-10°C som aperitif eller till rätter av fisk och skaldjur.

4 getingar Mitt Kök, Prisvärt Allt om Mat, Brut,  7891, 199 kr. Till tolvslaget eller salta tillbehör.

4 getingar Mitt Kök, Prisvärt Allt om Mat, Brut, 7891, 199 kr. Till tolvslaget eller salta tillbehör.

Spanien, 7369, 99 kr. 5 getingar i Leva & Bo. Fynd i Allt om MAt. Perfekt vid 12-slaget på Nyårsafton. Servera gärna med tapas eller lättare skaldjursrätter. Torr, fruktig smak med inslag av gula äpplen, citrus och mandel. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter.

Spanien, 7369, 99 kr. 5 getingar i Leva & Bo. Fynd i Allt om MAt. Perfekt vid 12-slaget på Nyårsafton. Servera gärna med tapas eller lättare skaldjursrätter. Torr, fruktig smak med inslag av gula äpplen, citrus och mandel. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till lättare fiskrätter.

5 getingar Leva & Bo, Portugal, 12520, 51 kr. Kryddigt och robust, bärtoner, sträva syror. Servera till en kryddig gulaschsoppa.

5 getingar Leva & Bo, Portugal, 12520, 51 kr. Kryddigt och robust, bärtoner, sträva syror. Servera till en kryddig gulaschsoppa.

1767

1767

Mer än prisvärt AoM 4-16. Sydafrika, 7451, 89 kr. "Rejält & ganska mustigt m värme & viss kraft."Fruktig, något rökig smak med inslag av fat, mörka bär, körsbär, lakrits och rosmarin. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

Mer än prisvärt AoM 4-16. Sydafrika, 7451, 89 kr. "Rejält & ganska mustigt m värme & viss kraft."Fruktig, något rökig smak med inslag av fat, mörka bär, körsbär, lakrits och rosmarin. Serveras vid 16-18°C till grillade rätter av lamm- eller nötkött.

4 plus Aftonbladet, Mer än prisvärt AoM 4-16. Frankrikr, Ekologiskt, 2288, 79 kr. "Robust & kryddigt m bra frukt & viss kraft". Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, korinter, vitpeppar, enbär, viol och svarta oliver. Söta mörka bär, örter, kryddor balanserad syra. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.

4 plus Aftonbladet, Mer än prisvärt AoM 4-16. Frankrikr, Ekologiskt, 2288, 79 kr. "Robust & kryddigt m bra frukt & viss kraft". Kryddig smak med fatkaraktär, inslag av björnbär, korinter, vitpeppar, enbär, viol och svarta oliver. Söta mörka bär, örter, kryddor balanserad syra. Serveras vid 16-18°C till rätter av lamm- eller nötkött.

✔️JP Chenet

✔️JP Chenet

Pinterest
Sök