8 fenomenala vin som passar utmärkt till fiskgryta

Är du en fena på fisk? Med ett dåligt vin till din middag kan tillställningen förvandlas till ett riktigt bottennapp. Men lugn – Vinomondos vin-expert har tagit fram åtta viner som passar perfekt till firren!
7 Pins23 Följare
Ett vin men en tydlig mineralitet och fruktighet av tropisk karaktär men samtidigt en hög syra som balanserar upp vinet. Passar perfekt till fiskgrytan och kan även klara av de lite hetare.

Georg Breuer Riesling Sauvage

Kimmeridgien är jordmånen som i Chablis och ger vinet en tydlig mineralitet. Vinet visar också en fruktig och frisk stil men inslag av citrus och äpplen.

Bourgogne Blanc Kimmeridgien

Även detta ett friskt vin med inslag av tropiskt frukt och lime och en tydlig mineralitet. Kommer att funka perfekt till de flesta typer av fiskgrytor.

Leitz Eins Zwei Dry Riesling

Grüner veltliner känner man igen genom att den ofta har en kryddighet och örtighet. Man finner också päron tillsammans med citrus och mineralitet.

Domaene Gobelsburg Kamptal Grüner Veltliner

Ett vin som visar lite sötare frukt men som också har en balanserad citrussyra.

Gustave Lorentz Riesling Réserve

En Sauvignon Blanc men sin tydliga karaktär av krusbär och örtighet, men även här en fin syra som balanserar detta vin. Funkar fint till de mildare fiskgrytorna.

Jolie Fleur Sauvignon Blanc Organic


Fler idéer
Vieilles Vignes betyder att vinet är gjort på druvor från gamla vinstockar, vilket ger större personlighet. Dofter och smak som citrus, äpplen, örtighet och en distinkt mineralitet gör detta vin till en fantastisk upplevelse!

Chablis Vieilles Vignes Domaine Sainte Claire

Ett vin med en fin syra, fruktighet och mineralitet som tar vinet till nästa nivå. Även detta Vin går bra att dricka som det är eller varför inte tillsammans med några blida ostar.

A Christmann Riesling

Den kanske något bortglömda druvan Silvaner ger viner med grön frukt, stenig mineralitet, örtighet och hög syra. Detta är omöjligt att bli trött på!

Dreissigacker Organic Silvaner

Ett frisk vin med ett tydlig sötma av gul frukt. Restsötman i detta vin gör det perfekt till den hetare varianten av fiskgryta.

Kloster Eberbach Riesling Spätlese

Chenin Blanc från Sydafrika blir sällan tråkigt och platt. Väldigt smakrikt med honungsdoftande frukt och skrumpna äpplen. Även inslag av fat och en liten vaxighet. Perfekt till de lite kraftigare fiskrätterna!

Anima Chenin Blanc

Ett mycket fruktigt och balanserat vin på Pinot Grigio från Venetien i Italien.

P.Lex Pinot Grigio

Typisk frisk och pigg Riesling med sina klassiska drag av citrus, fläderblom och mineralitet. Perfekt att dricka som det är eller till en fiskrätt tillsammans med sparris.

Reichsrat von Buhl Riesling Trocken

Grauburgunder, även kallad Pinot Gris, ger ofta viner med gul tropisk frukt, kryddor och en blommig ton. Detta vin passar lika bra till fisken som till det ljusa köttet eller bara som det är.

Groh Organic Grauburgunder Trocken

När man tänker på vit Bourgogne så tänker man ofta på druvan Chardonnay men man får inte glömma att det också görs fantastiska viner på druvan Aligoté i denna region. Detta vin visar en tydlig citruskaraktär, fruktighet med en fin mineralitet.

Bourgogne Aligoté Joseph Drouhin

Pinterest
Sök