Den här rostade potatissalladen kan vara den bästa någonsin! Först och främst händer det något magiskt med potatis som rostas i ugn. Att sedan blanda detta med senapsfrön, vinäger, majonnäs, knaprig bacon, tomater, rödlök och persilja – ja, det blir succé!

- Rostad Potatissallad - Baked Potato Salad, - with mustard seeds and herbs

Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting. En dressing med japansk soja och lime ger avokadosalladen en asiatisk ton som förstärks med lite koriander. En spännande sallad för buffén eller som tillbehör till t ex kyckling.

Heta kikärter möter krämig avokado i en vegetarisk sallad med sting.

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Balsamicomarinerad fläskfilé till buffé. Garneringen! Foto: Jenny Grimsgård

Kall marinerad kycklingfilé passar till buffé, fest, bjudning eller till vardags. Smidig att förbereda innan. Kycklingen kan också serveras varm eller ljummen.

Kall marinerad kycklingfilé

Buffémat- kall kycklingfilé i smarrig marinad!

Färskoströra med ruccola och pumpafrön. Supergod kall sås som passar perfekt till både kött och fisk.

Färskoströra med pumpafrön

Färskoströra med ruccola och pumpafrön. Supergod kall sås som passar perfekt till både kött och fisk.

Räkor, chili, vitlök och smör – en genialisk förrätt i all sin enkelhet!

Räkor, chili, vitlök och smör – en genialisk förrätt i all sin enkelhet!

Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Den serverades på Nobel Week Dialogue 2016 tillsammans med de andra mezerätterna från klimatmenyn.

Tabbouleh är en uppskattad rätt från Mellanöstern som kan kombineras med det mesta. Denna svenska version med rotfrukter och matvete har tagits fram av våra kockar på temat klimatsmart mat. Den serverades på Nobel Week Dialogue 2016 tillsammans med de andra mezerätterna från klimatmenyn.

Frasiga och goda smördegspiroger med fetaost, spenat och soltorkad tomat. Lika goda att avnjutas kalla som varma. De är ett perfekt tillbehör på buffébordet eller att ta med på picknicken. Du kan byta ut soltorkad tomat mot champinjoner, paprika, majs eller något annat som du gillar. Jag serverar mina piroger med sallad och örtyoghurt, gott! 10 st smördegspiroger med fetaost och spenat 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer) 1 lök 150 g färsk bladspenat 150…

Frasiga och goda smördegspiroger med fetaost, spenat och soltorkad tomat. Lika goda att avnjutas kalla som varma. De är ett perfekt tillbehör på buffébordet eller att ta med på picknicken. Du kan byta ut soltorkad tomat mot champinjoner, paprika, majs eller något annat som du gillar. Jag serverar mina piroger med sallad och örtyoghurt, gott! 10 st smördegspiroger med fetaost och spenat 10 st små smördegsplattor (finns i frysdisken i de flesta mataffärer) 1 lök 150 g färsk bladspenat 150…

Pinterest
Search