Zübeyde Göker

1 follower
·
52 following
Zübeyde Göker
More ideas from Zübeyde
Vegetarisk lasagne med fetaost, soltorkade tomater, oliver och spenat

Vegetarisk lasagne med fetaost, soltorkade tomater, oliver och spenat

Åååh! Nu har jag ett kanonrecept åt er, kära läsare. Det är nämligen så att jag blev bjuden på det här av mina bästa grannar, Hasslows. Sååå...

Åååh! Nu har jag ett kanonrecept åt er, kära läsare. Det är nämligen så att jag blev bjuden på det här av mina bästa grannar, Hasslows. Sååå...

Bananflugor

Bananflugor

Segertrappa svensk C .pdf

Segertrappa svensk C .pdf

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Baingan aachari är namnet på en kryddig, het indisk auberginegryta med vegetariska inslag av lök, tomat och paprika. Den som vill skruvar upp styrkan ytterligare med chilipeppar. Bjud auberginegrytan med en klick raita som mildrar styrkan.

Hej! Jag lovade ju att visa dikterna lite närmare, så här kommer de! Dikterna är skrivna av Siv Andersson som skriver så ljuvligt, härli...

Hej! Jag lovade ju att visa dikterna lite närmare, så här kommer de! Dikterna är skrivna av Siv Andersson som skriver så ljuvligt, härli...

Puff Pastry Decorations 4 Ways

Puff Pastry Decorations 4 Ways

Detta är en av de absolut godaste efterrätter jag vet. Oh my… denna cheesecake är verkligen to die for! Fyllningen är krämig och himmelskt god.  Det bästa är att du kan förbereda din cheesecake upp till 3-4 dagar innan servering och den räcker till många. Toppa den gärna med färska bär vid servering och njut! Ca 14-16 bitar Kakbotten: 300 g digestivekex 150 g smör Fyllning: 800 g färskost (tex philadelphiaost) 5 st ägg 3 dl socker (du kan minska mängden socker till 2,5 dl för mindre sötma) 2…

Detta är en av de absolut godaste efterrätter jag vet. Oh my… denna cheesecake är verkligen to die for! Fyllningen är krämig och himmelskt god. Det bästa är att du kan förbereda din cheesecake upp till 3-4 dagar innan servering och den räcker till många. Toppa den gärna med färska bär vid servering och njut! Ca 14-16 bitar Kakbotten: 300 g digestivekex 150 g smör Fyllning: 800 g färskost (tex philadelphiaost) 5 st ägg 3 dl socker (du kan minska mängden socker till 2,5 dl för mindre sötma) 2…

Knäckig bananpaj – smakar som friterad banan – Bananpaj med choklad (4-6 portioner) 3-4 bananer 1 dl vetemjöl 100 gram smör (gärna rumsvarmt) 1,5 dl strösocker 0,75 dl ljus sirap Gör såhär; Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg låt dem täcka bottnen. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Knäckig bananpaj – smakar som friterad banan – Bananpaj med choklad (4-6 portioner) 3-4 bananer 1 dl vetemjöl 100 gram smör (gärna rumsvarmt) 1,5 dl strösocker 0,75 dl ljus sirap Gör såhär; Sätt ugnen på 200 grader. Skiva bananerna, smörj en form och lägg låt dem täcka bottnen. Blanda samman smör med sirap, mjöl och socker och smeta över den över bananerna. Grädda i ca 15-20 minuter tills pajen fått fin färg. Servera med valfritt tillbehör.

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Underbara hembakta bröd! Jag snubblade över det här recept en kväll förra veckan när jag surfade runt på webben dedikerad att hitta ett n...

Det här är en riktigt grym vegetarisk lasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!

Det här är en riktigt grym vegetarisk lasagne där den cypriotiska osten halloumi får ersätta klassisk bechamelsås. Halloumin tillför en skön sälta och härligt tugg. I övrigt är det bara att koka tomatsåsen med spenat, rosta pumpakärnor och börja varva!